Skip to main content

Vannskjæring

Vannskjæring er en teknikk hvor en skjærer i materialer med en tynn stråle vann med høyt trykk, tilsatt sand. Noen mykere materialer, som f.eks. skumgummi og isopor, kan skjæres uten sand.

Denne teknikken har en rekke fordeler:

Den største er at nesten alle materialer kan skjæres i en vannskjærer. Som eksempler kan vi nevne svart stål, syrefast, aluminium, plast, gummi, glass, treverk, stein, keramiske fliser osv.

En annen stor fordel er at vi skjærer kaldt, noe som gjør at materialene ikke slår seg, herdes uønsket eller blir varmepåvirket på andre måter.

Vannskjærte deler har også lite eller ingen grader, og kan gjerne brukes uten noen sliping eller annen etterbehandling.

Vannstrålen er kun 1mm tykk, så materialet kan utnyttes godt. Avansert programvare optimaliserer utnyttelsen av emnet.

Vannskjæring er skånsomt for materialet, og emnet trenger heller ikke spennes opp. Dermed kan også skjøre materialer, som f.eks. aluminiumsfolie, bearbeides.

Vannskjæreren vår har et arbeidsområde på 2000x3000mm, og vi kan skjære materialer opp til ca 150mm tykkelse

Vi skjærer etter CAD-filer i en rekke formater, som f.eks. .dwg, .dxf, .igs, osv. Om du kun har delen du ønsker å få skjært på en papirtegning eller en håndskisse eller kanskje bare som en idé i hodet, er våre konstruktører behjelpelige med å ta fram det nødvendige produksjonsunderlaget.

Maskinering

I GB Tech har vi lang erfaring med prototype- og småserieproduksjon. Med CNC-bearbeiding og annet utstyr kan vi levere alt fra enkeltdeler til komplette verktøy og maskiner.

Ved å kombinere vannskjæring av emner med videre maskinering i CNC, har vi ofte muligheten til å levere svært prisgunstige løsninger.

Cincinnati Dart 500

3(4)-akset maskinerings-/fresesenter.

Arbeisområde(X x Y x Z):  510 x 510 x 510mm

Mazak VTC-30C

3(4)-akset maskinerings-/fresesenter.

Arbeisområde (X x Y x Z): 1660 x 760 x 660mm

Industriservice

Vi utfører vedlikehold og reparasjoner av maskiner og annet produksjonsutstyr.

GB Tech representerer også andre leverandører, som ønsker å kunne tilby en lokal leverandør av servicetjenester til sine kunder.